Samen duurzaam verder

Een duurzamere bedrijfsvoering die gepaard gaat met structurele kostenbesparing waarbij investeringen zo laag mogelijk zijn. Dat is waar wij voor staan.

Midden- en kleinbedrijf, grootbedrijf, non-profit of gemeenten, iedereen kan bij ons terecht. Gezamenlijk met u maken wij een voor u op maat gemaakt plan van aanpak. Gezamenlijk inderdaad. Als adviseur alleen kunnen wij niet het beste rendement bereiken. We hebben u nodig. Uw werkwijze en manier van ondernemen, in het brede duurzame speelveld, is maatbepalend. Het plan van aanpak moet hierop aansluiten. Of u nu alleen lagere kosten wilt, het energieverbruik wilt verlagen of energieneutraal wilt ondernemen, wij zijn uw onafhankelijk adviseur die naar u luistert en met u uw ambities waar maakt.

Een stukje geschiedenis..........
Edwin Boerman, oprichter van Tienmorgen Advies, is al ruim 25 jaar werkzaam op het gebied van duurzaam ondernemen. In de beginjaren was energiebesparing en binnenklimaat een onderwerp. Op het gebied van binnenklimaat heeft hij diverse opleidingen zoals geluid in luchtbehandelingsinstallaties, luchtverdeling in luchtbehandelingsinstallaties en studies op het gebied van binnenklimaat afgerond. Op het gebied van energiebesparing heeft hij als één van de eerste de titel Gecertificeerd Energieonderzoeker behaald.

Vanaf 2000 werd de energiemarkt geliberaliseerd. Deze ontwikkelingen werden op de voet gevolgd. Europese regelgeving voor met name de non-profit werd actief. De Europese aanbesteding voor de inkoop van energie werd een feit. Ook hierin werd de kennis verder doorontwikkeld door diverse specifieke inkoop opleidingen.

Klimaatverandering kwam op de agenda. Vanuit de overheid werd beleid gevoerd om CO2-emissie te beperken. De verschillende subsidieregelingen werden van kracht. Vanuit het bedrijfsleven werd verder ingespeeld op het thema CO2-reductie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De verschillende keurmerken en certificeringen werden een feit. Ook deze ontwikkelingen werden op de voet gevolgd.

Na de oprichting van Tienmorgen Advies werd deze kennis en ervaring de basis voor een specialistisch adviesbureau waar persoonlijke aandacht medebepalend is voor de manier van werken.

Vlietstraat 5-7 3371 SX Hardinxveld-Giessendam Lid sinds januari 2018
www.tienmorgenadvies.nl info@tienmorgenadvies.nl 0184-633875
Tienmorgen Advies
Tienmorgen Advies
Nieuws van Tienmorgen Advies
Capaciteitsproblemen elektriciteitsnetwerk in Nederland
26 januari 2022 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Ook de media bericht over het capaciteitsprobleem in Nederland. In het AD van 22 januari 2022 wordt aangegeven dat ook consumenten moeten gaan wachten als zij zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal willen. Reden... het net is overbelast en de... Lees verder »

Last van torenhoge energietarieven? Zo kunt u de pijn verzachten.
22 november 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De energietarieven zijn op dit moment extreem hoog. Organisaties die de tarieven niet hebben vastgezet of waarvan het contract dit jaar afloopt en nog niet hebben ingekocht, zien de energiekosten explosief stijgen. Hoe kunt u hiermee omgaan? We... Lees verder »

Het elektriciteitsnet is overbelast. Tienmorgen Advies B.V. heeft de oplossing
13 september 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Ruim 3/4 van het elektriciteitsnet in Nederland is overbelast. Dat de situatie nog lang niet opgelost is, maar alleen nog maar slechter wordt, is duidelijk. Op steeds meer plaatsen wordt teruglevering aan banden gelegd. Zelfs consumenten gaan hiervan... Lees verder »

Subsidies voor iedereen
15 april 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Subsidie voor iedereen, zowel voor organisaties als consumenten. Dat klinkt wel erg ongeloofwaardig. Veel eindgebruikers waar wij mee spreken, denken dat er geen subsidie is of dat het de moeite niet is. Niets is minder waar. Het loont de moeite om... Lees verder »

Hoe gaat u om met beperkingen in de teruglevering?
19 maart 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

In 2020 is het totale vermogen van duurzame energie ten opzichte van 2019 volgens het CBS met 40% gestegen. Het elektriciteitsnet dreigt overbelast te raken. Netbeheerders dringen aan om de teruglevering verder aan banden te leggen. Ook is er... Lees verder »

Duurzaamheidsmeter De meetlat van uw (duurzame) organisatie.
29 januari 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Waar staat u op het gebied van duurzaamheid? Voldoet u aan wet- en regelgeving? Zijn er besparingen mogelijk? Vul de duurzaamheidsmeter in en u weet meteen hoe uw organisatie ervoor staat.... Lees verder »

Ondanks de huidige situatie rondom het coronavirus worden binnenkort in de regio Zuid-Holland Zuid door de Unit Integraal Toezicht A van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid brieven verstuurd naar bedrijven en instellingen die onder de... Lees verder »

Verbouwen, isoleren, renoveren, een warmtepomp of ledverlichting aanbrengen. Wie zijn woning of bedrijfspand verduurzaamt en energie wil besparen komt in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies. Maar ja, de wereld van subsidies is groot en continu... Lees verder »

Inzicht in energieverbruik
11 november 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Een mooi artikel over inzicht in energieverbruik uit Elektropraktijk. Modulair, eenvoudig, real time. Zomaar een aantal voordelen van onze dienst Monitoring en Bewaking. Monitoring en Bewaking is in het Activiteitenbesluit Milieubeheer bij meerdere... Lees verder »

Tienmorgen Advies over energieverbruik en energieopwekking
5 juli 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Heeft uw gebouw van meer dan 100 m² geen Energielabel C of hoger? Dan mag het vanaf 2023 niet meer worden gebruikt. En vanaf datzelfde jaar vervalt de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Hoe hiermee vanaf 2023 wordt omgegaan is nog... Lees verder »

Informatieplicht energiebesparing:hoe gaat u hiermee verder?
14 mei 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Natuurlijk hoort u radioreclames en leest u artikelen op internet. Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stuurt inmiddels brieven. Het kan dan ook niet anders of u weet dat uw onderneming moet voldoen aan de Wet Milieubeheer en de... Lees verder »

Realtime inzicht in je energieverbruik
29 maart 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Realtime inzicht in je energieverbruik. Via je smartphone weet je snel waar je aan toe bent en kun je sturen op je verbruik. Maar ook problemen signaleren en verspilling tegengaan. Zo voldoe je niet alleen aan de nieuwe regelgeving rondom... Lees verder »

Veel ondernemingen willen energie besparen. Een verkeerde start kan echter veel extra kosten met zich meebrengen. Ook is met het uitvoeren van een aantal energiebesparende maatregelen nog niet voldaan aan de wettelijke zorgplicht energiebesparing en... Lees verder »

Vandaag is ons adres gewijzigd
24 januari 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De vraag naar duidelijk, eerlijk en onafhankelijk advies op het gebied van duurzaamheid groeit. Of het nu gaat om de implementatie van de erkende maatregelen in de bestaande bouw, ontwerp van nieuwbouw, duurzaam beleid of subsidies, Tienmorgen Advies... Lees verder »

Ons ontwerp in de praktijk gebracht
11 december 2018 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Ons ontwerp voor het energieneutraal maken van een bestaande woning (circa 30 jaar oud) is in de praktijk gebracht. De woning is voorzien van een bron gebonden warmtepomp die de woning verwarmt en koelt. Hiervoor zijn twee boringen uitgevoerd van elk... Lees verder »

Het gezicht van de Zaak
5 november 2018 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

In de rubriek "Het gezicht van de zaak" is aandacht besteed aan Tienmorgen Advies en onze werkwijze. Hieronder is het artikel weergegeven. Gezicht van de Zaak Edwin Boerman  [H’VELD-GIESSENDAM] ,,Wij bekijken bij bedrijven wat zij kunnen doen op... Lees verder »

Resulteren deze koude dagen in hogere energiekosten?
1 maart 2018 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Op dit moment neemt de temperatuur in Nederland winterse waarden aan. De kranten staan bol van lage gevoelstemperaturen en harde wind. Als je dan van buiten naar binnen gaat, is het erg prettig dat de verwarming lekker staat te loeien en de... Lees verder »

Hoe kan uw bestaande of nieuwbouw woning/pand van het gas af?
20 februari 2018 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

In een persoonlijk gesprek geven wij antwoord op al uw vragen. Dagelijks krijgen wij de vraag: “Hoe kan ik met mijn woning/pand van het gas af”. Helaas is hiervoor geen standaard antwoord. Alles hangt af van uw situatie. Tienmorgen Advies wilt u... Lees verder »

Strengere controle op de zorgplicht energiebesparing
18 januari 2018 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De media staat de laatste maanden vol met het thema energiebesparing en CO₂-reductie. Onze totale besparing blijft ver achter bij de ambitie die is uitgesproken in het Energieakkoord. Er moet volgens de politiek nu echt wat gaan veranderen. Als... Lees verder »

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: