Samen duurzaam verder

Een duurzamere bedrijfsvoering die gepaard gaat met structurele kostenbesparing waarbij investeringen zo laag mogelijk zijn. Dat is waar wij voor staan.

Midden- en kleinbedrijf, grootbedrijf, non-profit of gemeenten, iedereen kan bij ons terecht. Gezamenlijk met u maken wij een voor u op maat gemaakt plan van aanpak. Gezamenlijk inderdaad. Als adviseur alleen kunnen wij niet het beste rendement bereiken. We hebben u nodig. Uw werkwijze en manier van ondernemen, in het brede duurzame speelveld, is maatbepalend. Het plan van aanpak moet hierop aansluiten. Of u nu alleen lagere kosten wilt, het energieverbruik wilt verlagen of energieneutraal wilt ondernemen, wij zijn uw onafhankelijk adviseur die naar u luistert en met u uw ambities waar maakt.

Een stukje geschiedenis..........
Edwin Boerman, oprichter van Tienmorgen Advies B.V. , is al ruim 28 jaar werkzaam op het gebied van duurzaam ondernemen. In de beginjaren was energiebesparing en binnenklimaat een onderwerp. Op het gebied van binnenklimaat heeft hij diverse opleidingen zoals geluid in luchtbehandelingsinstallaties, luchtverdeling in luchtbehandelingsinstallaties en studies op het gebied van binnenklimaat afgerond. Op het gebied van energiebesparing heeft hij als één van de eerste de titel Gecertificeerd Energieonderzoeker behaald.

Vanaf 2000 werd de energiemarkt geliberaliseerd. Deze ontwikkelingen werden op de voet gevolgd. Europese regelgeving voor met name de non-profit werd actief. De Europese aanbesteding voor de inkoop van energie werd een feit. Ook hierin werd de kennis verder doorontwikkeld door diverse specifieke inkoop opleidingen.

Klimaatverandering kwam op de agenda. Vanuit de overheid werd beleid gevoerd om CO2-emissie te beperken. De verschillende subsidieregelingen werden van kracht. Vanuit het bedrijfsleven werd verder ingespeeld op het thema CO2-reductie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De verschillende keurmerken en certificeringen werden een feit. Ook deze ontwikkelingen werden op de voet gevolgd.

Na de oprichting van Tienmorgen Advies B.V. werd deze kennis en ervaring de basis voor een specialistisch adviesbureau waar persoonlijke aandacht medebepalend is voor de manier van werken.

Vlietstraat 5-7 3371 SX Hardinxveld-Giessendam Lid sinds januari 2018
www.tienmorgenadvies.nl info@tienmorgenadvies.nl 0184-633875
Tienmorgen Advies
Tienmorgen Advies
Nieuws van Tienmorgen Advies
Investeren in verduurzaming of gasloos? Vergeet de subsidies niet.
22 april 2024 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Voor organisaties zijn zeer veel subsidieregelingen van kracht. Toch worden deze vaak niet aangevraagd. Veel eindgebruikers waar wij mee spreken, denken dat er geen subsidie is of dat het de moeite niet is. Niets is minder waar. Het loont de moeite... Lees verder »

Heeft u voldaan aan de informatieplicht energiebesparing?
15 februari 2024 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Energiebesparing wordt steeds minder vrijblijvend. Als uw totale elektriciteitsverbruik hoger is dan 50.000 kWh of uw gasverbruik hoger is dan 25.000 m³ moet u voldoen aan de energiebesparingsplicht en informatieplicht. U moest voor 1 december 2023... Lees verder »

Heeft u zich voorbereid op de gevolgen van het overvolle elektriciteitsnet?
20 november 2023 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Vanwege het overvolle elektriciteitsnet (netcongestie) dreigen er voor organisaties boetes, gedwongen vermindering van elektriciteitsverbruik (op bepaalde momenten van de dag) en zelfs afsluiting. Hoe heeft u zich voorbereid als teruglevering niet... Lees verder »

Wat houdt de nieuwe wetgeving voor u in? Kijk op onze vernieuwde website.
22 februari 2023 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De wetgeving op het gebied van energiebesparing en de energietransitie wordt steeds uitgebreider en strenger. In maart 2023 worden de nieuwe erkende maatregelen gepubliceerd en in juli 2023 wordt het Activiteitenbesluit Milieubeheer vervangen door... Lees verder »

Het gas wordt, vanwege de oorlog in Oekraïne steeds schaarser. Het kabinet dringt sterk aan op energiebesparing. De energieprijzen zijn inmiddels tot recordhoogte gestegen. Dat hier op korte termijn een verandering in komt, is niet te verwachten.... Lees verder »

Het gas wordt, vanwege de oorlog in Oekraïne steeds schaarser. Het kabinet dringt sterk aan op energiebesparing. De energieprijzen zijn inmiddels tot recordhoogte gestegen. Dat hier op korte termijn een verandering in komt, is niet te verwachten.... Lees verder »

Algemeen Het gas wordt, vanwege de oorlog in Oekraïne steeds schaarser. Het kabinet dringt sterk aan op energiebesparing. De energieprijzen zijn inmiddels tot recordhoogte gestegen. Dat hier op korte termijn een verandering in komt, is niet te... Lees verder »

Misschien heeft u inmiddels last van de hoge tarieven omdat uw contract is afgelopen of krijgt u daar binnenkort mee te maken. Ook heeft u misschien wettelijke verplichtingen om energie te besparen. Hoe dan ook…het moment dat u actie wilt of moet... Lees verder »

Misschien heeft u inmiddels last van de hoge tarieven omdat uw contract is afgelopen of krijgt u daar binnenkort mee te maken. Ook heeft u misschien wettelijke verplichtingen om energie te besparen. Hoe dan ook…het moment dat u actie wilt of moet... Lees verder »

Hoe gaat u aan de slag met energie besparen? Welke hobbels komt u tegen?
9 september 2022 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Het gas wordt, vanwege de oorlog in Oekraïne steeds schaarser. Het kabinet dringt sterk aan op energiebesparing. De energieprijzen zijn inmiddels tot recordhoogte gestegen. Dat hier op korte termijn een verandering in komt, is niet te verwachten.... Lees verder »

Capaciteitsproblemen elektriciteitsnetwerk in Nederland
26 januari 2022 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Ook de media bericht over het capaciteitsprobleem in Nederland. In het AD van 22 januari 2022 wordt aangegeven dat ook consumenten moeten gaan wachten als zij zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal willen. Reden... het net is overbelast en de... Lees verder »

Last van torenhoge energietarieven? Zo kunt u de pijn verzachten.
22 november 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De energietarieven zijn op dit moment extreem hoog. Organisaties die de tarieven niet hebben vastgezet of waarvan het contract dit jaar afloopt en nog niet hebben ingekocht, zien de energiekosten explosief stijgen. Hoe kunt u hiermee omgaan? We... Lees verder »

Het elektriciteitsnet is overbelast. Tienmorgen Advies B.V. heeft de oplossing
13 september 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Ruim 3/4 van het elektriciteitsnet in Nederland is overbelast. Dat de situatie nog lang niet opgelost is, maar alleen nog maar slechter wordt, is duidelijk. Op steeds meer plaatsen wordt teruglevering aan banden gelegd. Zelfs consumenten gaan hiervan... Lees verder »

Subsidies voor iedereen
15 april 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Subsidie voor iedereen, zowel voor organisaties als consumenten. Dat klinkt wel erg ongeloofwaardig. Veel eindgebruikers waar wij mee spreken, denken dat er geen subsidie is of dat het de moeite niet is. Niets is minder waar. Het loont de moeite om... Lees verder »

Hoe gaat u om met beperkingen in de teruglevering?
19 maart 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

In 2020 is het totale vermogen van duurzame energie ten opzichte van 2019 volgens het CBS met 40% gestegen. Het elektriciteitsnet dreigt overbelast te raken. Netbeheerders dringen aan om de teruglevering verder aan banden te leggen. Ook is er... Lees verder »

Duurzaamheidsmeter De meetlat van uw (duurzame) organisatie.
29 januari 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Waar staat u op het gebied van duurzaamheid? Voldoet u aan wet- en regelgeving? Zijn er besparingen mogelijk? Vul de duurzaamheidsmeter in en u weet meteen hoe uw organisatie ervoor staat.... Lees verder »

Ondanks de huidige situatie rondom het coronavirus worden binnenkort in de regio Zuid-Holland Zuid door de Unit Integraal Toezicht A van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid brieven verstuurd naar bedrijven en instellingen die onder de... Lees verder »

Verbouwen, isoleren, renoveren, een warmtepomp of ledverlichting aanbrengen. Wie zijn woning of bedrijfspand verduurzaamt en energie wil besparen komt in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies. Maar ja, de wereld van subsidies is groot en continu... Lees verder »

Inzicht in energieverbruik
11 november 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Een mooi artikel over inzicht in energieverbruik uit Elektropraktijk. Modulair, eenvoudig, real time. Zomaar een aantal voordelen van onze dienst Monitoring en Bewaking. Monitoring en Bewaking is in het Activiteitenbesluit Milieubeheer bij meerdere... Lees verder »

Tienmorgen Advies over energieverbruik en energieopwekking
5 juli 2019 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

Heeft uw gebouw van meer dan 100 m² geen Energielabel C of hoger? Dan mag het vanaf 2023 niet meer worden gebruikt. En vanaf datzelfde jaar vervalt de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Hoe hiermee vanaf 2023 wordt omgegaan is nog... Lees verder »

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: