Wat je allemaal moet weten over een refurbished telefoon

8 augustus 2017 Repair IT Now Mikail Yilmaz

Wat kan je verwachten van een refurbished telefoon?

Het is dé trend tegenwoordig; refurbished telefoons. Een refurbished telefoon is letterlijk een gerenoveerde telefoon. Dit betekent dat er een tweedehands telefoon is schoongemaakt is en dat enkele oude onderdelen vervangen zijn. In 2015 werden er wereldwijd al 81 miljoen verkocht en naar verwachting zullen dat er in 2020 wel 223 miljoen worden. 

Oud of nieuw?

Bij refurbished telefoons is er onderling een groot verschil in kwaliteit. Het kan gaan om een bijna nieuwe telefoon die na aankoop meteen is teruggestuurd en dus amper gebruikt is. Het is ook mogelijk dat je een telefoon krijgt die jarenlang intensief is gebruikt voor bijvoorbeeld op het werk. De telefoon wordt handmatig van top tot teen nagekeken. Hiervoor gebruiken ze speciale apps om te controleren of alle onderdelen het nog doen. Wanneer uit deze test blijkt dat er onderdelen defect zijn, worden deze vervangen. Deze onderdelen worden vaak uit andere telefoons gehaald die ze goedkoop hebben opgekocht.

Verschillende categorieën

Bij de refurbished telefoons zijn er 3 verschillende categorieën: 

Categorie A. Bij deze categorie gaat het om een telefoon die er vrijwel nieuw uitziet en nog niet zo oud was.

Categorie B. Bij deze categorie kunnen er wat kleine krasjes op het scherm of de behuizing van het toestel zitten. 

Categorie C.  Bij deze categorie is het toestel intensief gebruikt en is dit ook te zien aan het uiterlijk van het toestel. De telefoon is hierdoor wel erg goedkoop en dus erg aantrekkelijk voor de consument. 

Waarom zo populair?

De prijs van een refurbished telefoon zit vaak tussen de nieuwprijs en een tweedehands prijs in. Daarnaast worden veel mensen ook geprikkeld om er een te kopen omdat je tegenwoordig een BKR registratie krijgt wanneer je een telefoon-abonnement aangaat (en het toestel niet zelf koopt). 

Aandachtspunten

Toch moet je bij het aanschaffen van zo’n telefoon goed opletten. Hoe intensief de telefoon echt is gebruikt is namelijk lastig te zien. Daarnaast verschilt het ook heel erg per aanbieder hoe goed de telefoon is opgeknapt en onderzocht. Sommige aanbieders vervangen altijd de accu en andere aanbieders alleen als de accu echt kapot is. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat niet elke refurbished telefoon even goed wordt opgeknapt en dat bij veel telefoons de accu het niet goed doet of het scherm andere kleuren of minder beeld weergeeft. 

Ben je van plan er een te kopen?

Als je van plan bent een refurbished telefoon te kopen let dan goed op alle aandachtspunten en verschillende categorieën van deze toestellen. Het gaat toch meestal wel over een groot geldbedrag dus let altijd goed op de voorwaarden en de garantieperiode. Vaak verschilt de prijs van een nieuwe telefoon en een refurbished telefoon niet eens zo heel veel en is het dus te overwegen gewoon een nieuwe te kopen. 

Ook bij Repair IT Now bieden wij deze toestellen aan. Het grote voordeel van een refurbished telefoon bij ons te bestellen is dat wij goed weten bij welke aanbieder de toestellen wel of geen goede kwaliteit hebben. Daarnaast kunt u als er problemen zijn bij ons heel makkelijk terecht met een reparatie.

https://www.repairitnow.nl/wat-je-allemaal-moet-weten-over-een-refurbished-telefoon/

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: