Waarom je nog dit jaar mobielvriendelijk moet worden

28 oktober 2016

In 2015 bleek uit onderzoek van het CBS dat 58% van de huishoudens in Nederland een tablet heeft en 73% van de huishoudens een smartphone. Die percentages zijn afgelopen jaar alleen maar gestegen. Logisch dat inmiddels 85% van de websites wereldwijd mobielvriendelijk is. Jouw site toch ook?

Mobile-friendly label
Eind 2014 introduceerde Google het mobile-friendly label. Mobiele gebruikers raken gefrustreerd als een site niet goed leesbaar is en links moeilijk aan te klikken zijn. Google gaf daarom bij de mobiele zoekresultaten al aan of een website of webshop mobielvriendelijk is. Sinds deze maand is dit label verdwenen. Google heeft geconstateerd dat inmiddels 85% van de websites mobiel vriendelijk is en vind het niet langer nodig het label te tonen. Mobiel vriendelijkheid blijft echter wel onveranderd een factor in hun ranking!   

Waarom mobile friendly?

  1. Mobielvriendelijkheid blijft een factor in Googles ranking. En dat is niet voor niets. In 2015 heeft het aantal zoekopdrachten via mobiele apparaten het aantal zoekopdrachten via desktop ingehaald.In Nederland zijn in 2015 ruim 142 miljoen online aankopen gedaan voor een totaal van 16,07 miljard euro. De online bestedingen stijgen nog steeds.
  2. Heb je geen webshop? Bedenk je dan wel dit: mensen oriënteren zich tegenwoordig op hun smartphone. Zelfs in een fysieke winkel zegt 82% van de smartphone gebruikers op de telefoon informatie te zoeken als ze op het punt staan iets te kopen.
  3. Mobielvriendelijkheid is service. Je maakt je informatie of producten eenvoudig beschikbaar voor elk moment van de dag. Vooral jongeren gaan overigens steeds vaker ‘mobile-only’.    

Goede content

In de zoekresultaten van Google blijft goede content van het grootste belang. Eerlijk is eerlijk, ook als je niet mobielvriendelijk bent, kan je met geweldig content nog goed scoren in de zoekresultaten. Maar je concurrenten werken ook aan goede content en als zij wel mobielvriendelijk zijn …. Zorg daarom dat je op beide fronten voorop blijft lopen!

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.