Voorkom een boete voor telefoongebruik op je fiets

9 juli 2019 Repair IT Now Mikail Yilmaz

95 euro boete als je appt tijdens het fietsen

Vanaf 1 juli 2019 is het verbod voor het vasthouden van een iPhone (of een andere smartphone) in het verkeer uitgebreid naar alle bestuurders van een voertuig. De boete geldt niet alleen voor telefoons. Ook apparaten zoals tablets en camera’s vallen onder de nieuwe regels. Voorheen was het niet toegestaan om in een auto een mobiele telefoon vast te houden tijdens het rijden. Ondertussen zijn de eerste boetes voor telefoongebruik op de fiets al uitgeschreven. De bekeuring voor het in hand houden van de telefoon is 95 euro. Wil jij een boete voorkomen voor telefoongebruik op de fiets? Wij vertellen het je!

Wanneer krijg je een boete van 95 euro op je fiets met je smartphone?

Bij Repair IT Now hebben wij voor jou uitgezocht wanneer je wel en geen boete krijgt op de fiets. Het verbod geldt alleen als het voertuig daadwerkelijk wordt bestuurd. Als jij met je fiets stilstaat voor de stoplicht, mag je dus wel je smartphone/iPhone gebruiken. 

De boete voor bestuurders van niet gemotoriseerde voertuigen (zoals een fiets) is 95 euro. Als je een bestuurder bent van een tram betaal je 240 euro. De boetebedrag van een tram is hetzelfde dat nu al geldt voor het vasthouden van een iPhone tijdens het besturen van een auto of een motorfiets (scooter/motor). 

Hoe boete voorkomen voor telefoongebruik op de fiets?

Als je iPhone in een houder zit, mag het worden gebruikt voor bijvoorbeeld navigatie. Haal je hem uit de houder dan riskeer je een boete.

https://www.repairitnow.nl/voorkom-een-boete-voor-telefoongebruik-op-je-fiets/

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: