Een fantastische mijlpaal: 100 jaar Van der Leun!

4 december 2020 Van der Leun Installatiebouw BV Martin den Breejen

Een fantastische mijlpaal: 100 jaar Van der Leun!

Op 4 december 1920 werd Van der Leun officieel geregistreerd. Dat betekent vandaag een fantastische mijlpaal: 100 jaar Van der Leun!

Het begon allemaal met lamp- en radioverkoper Jan Cornelis Van der Leun. Hij concentreerde zich op het vervangen van lampen op gas door elektrische lampen.

Al snel na de opening van zijn winkel in 1920 in de haven van Sliedrecht werd hij ook gevraagd voor reparaties aan binnenvaartschepen. In de jaren die volgden werd Van der Leun steeds actiever in deze markt. Zijn zonen ontwikkelden het bedrijf tot een serieuze speler in de bouw- en maritieme industrie.

Het bedrijf groeide in omvang door aansluiting bij de befaamde Sliedrechtse baggerindustrie. Jarenlang was er geen baggerschip dat de haven verliet zonder de technologie van Van der Leun.

In 1962 nam Marius den Breejen met twee collega's het stokje over en behield de bedrijfsnaam. In 1991 nam onze huidige CEO Martin den Breejen het stokje over van zijn vader.

Het aantal kantoren groeide over de hele wereld en ontwikkelde al snel een sterk 24/7 servicenetwerk.

Vandaag, 4 december 2020 is het nog steeds een familiebedrijf met 3 divisies: Electrical Marine systems, Electrobouw en Metaalbewerking. Van der Leun telt nu meer dan 220 medewerkers en heeft 9 vestigingen over de hele wereld.

Dit alles dankzij onze waardevolle relaties.

Vanwege de Covid pandemie zijn alle evenementen op de agenda uitgesteld, maar zodra de situatie het toelaat, zijn we van plan om samen met jullie dit jubileum te vieren.

Dit vraagt ​​tenslotte om een mooi feest!

 

 

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: