Gemeente versterkt samenwerking met lokale media

21 december 2023 Sliedrecht24 Peter Donk

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft de samenwerking met Het Kompas verlengd, waarmee een wekelijkse publicatie van gemeentenieuws in huis-aan-huis krant wordt voortgezet. Daarnaast heeft de gemeente een tweejarige overeenkomst gesloten met de goed gelezen online krant Sliedrecht24 dat dagelijks actueel nieuws biedt over diverse activiteiten en ontwikkelingen. Zo bereikt de gemeente zowel via print als online een zo groot mogelijk publiek.

Dit een foto van de ondertekening donderdagmiddag 21 december 2023 van het tweejarig contract met online krant Sliedrecht24 met hoofdredacteur Peter Donk van online krant Sliedrecht24 en Marcel Appels (rechts), team manager Dienstverlening a.i. bij de gemeente Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht hecht grote waarde aan het informeren van Sliedrechters over lokale ontwikkelingen en bevordert actieve participatie van bewoners. Daarom is de gemeente blij dat bewoners niet alleen via print maar nu ook online goed bereikt worden. Marcel Appels, manager dienstverlening gemeente Sliedrecht: "Wij willen zoveel mogelijk mensen in alle leeftijdsgroepen bereiken. Door naast Het Kompas nu ook te gaan samenwerken met Sliedrecht24 bereiken we zoveel mogelijk inwoners." De start is 1 januari 2024. De pagina met gemeentenieuws, heeft een eigen rubriek Gemeentepagina. 

Waardering
Online krant Sliedrecht24 ‘Nieuws uit het Baggerdorp’, onderdeel van mediaonderneming Peter Donk Productions te Sliedrecht, is blij dat de gemeentepagina onderdeel wordt van de digitale uitgave. “Wij zijn verheugd met de beslissing van de gemeente Sliedrecht. Dagelijks hebben we veel bezoekers en dat zijn doorgaans niet de lezers van de papieren huis-aan-huis krant. Wij waarderen het dat de gemeente Sliedrecht ook kiest voor online krant Sliedrecht24. We hopen op een langdurige samenwerking”, zegt hoofdredacteur Peter Donk.

Breed gedeeld
Met het oog op de grote maatschappelijke uitdagingen waarmee de gemeente Sliedrecht, net als andere gemeenten, wordt geconfronteerd, wordt de informatie breed gedeeld in Het Kompas en op Sliedrecht24. Daarbij gaat het om nieuws en informatie over belangrijke projecten, inloopavonden, werkzaamheden, vergunningen en andere relevante onderwerpen. Deze samenwerkingen stellen de gemeente in staat om de Sliedrechtse samenleving op de hoogte te houden en te betrekken bij belangrijke ontwikkelingen.

Geschiedenis
Online krant Sliedrecht24, ‘Nieuws uit het Baggerdorp’ bestaat sinds eind juni 2015 en heeft als doel een onafhankelijke, brede online lokale krant, waarin de link met Sliedrecht, bedrijven of inwoners van Sliedrecht onvoorwaardelijk in alle artikelen is terug te vinden. Sliedrecht24 is snel (maar niet hijgerig en betrouwbaarheid gaat voor snelheid), accuraat en professioneel in berichtgeving. Kritisch en soms scherp in benadering, jaagt op primeurs, bijt zich in zaken, graaft, zoekt, onderzoekt en houdt van kort/snel nieuws, 24/7. Vaart vooral een eigen koers. In oktober 2021 is online krant Sliedrecht24 begonnen met het maken van podcast. Gemaakt worden Verhalen van Sliedrecht (human interest), Het Raadhuis (politiek-informatief) en Sliedrecht Kiest (rond gemeenteraadsverkiezingen). Sliedrecht24 is de grote broer van online krant HG24 ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’ (sinds 1 mei 2022), online krant Papendrecht24 ‘Nieuws uit het Rivierdorp’ (sinds 1 september 2023) en online krant Gorinchem24 ‘Nieuws uit dé Vestingstad’ (vanaf 1 januari 2024).

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: