Gemeente Sliedrecht
Gemeente Sliedrecht
Nieuws van Gemeente Sliedrecht

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Vanaf 1 juli 2021 is Tozo-5 van kracht.... Lees verder »

Concept Omgevingsvisie gemeente Sliedrecht openbaar
25 juni 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

In het najaar van 2019 en 2020 zijn met bewoners én ondernemers waardevolle gesprekken gevoerd over standpunten en ideeën voor Sliedrecht. De reacties uit deze gesprekken zijn de afgelopen maanden verwerkt in een concept Omgevingsvisie. Dit... Lees verder »

Bent u inwoner van de Drechtsteden? En kunt u vanwege de coronacrisis uw woonkosten (incl. kosten elektriciteit en gas) niet (meer) betalen? Dan is de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) wat voor u. Goed nieuws, want de TONK is... Lees verder »

Economische Visie 2021-2030 door de raad vastgesteld
28 mei 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Dinsdag 25 mei heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de nieuwe Economische Visie voor 2021-2030. Gemeente en VSO werken nu verder aan de uitvoering en zullen daarbij opnieuw alle ondernemers betrekken. Maandag 29 maart hebben het college en... Lees verder »

Vanaf 19 mei aanpassing coronamaatregelen
12 mei 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Vanaf 19 mei is de tweede stap van het openingsplan gezet. De buitenterrassen mogen langer open, van 6.00 uur tot 20.00 uur. Ook terrassen van sportkantines mogen weer open. Per tafel geldt nog steeds: maximaal 2 personen (excl. kinderen t/m 12... Lees verder »

Gemeenten dagvaarden Chemours en DuPont
23 april 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden dagvaarden Chemours en DuPont. We vragen de rechter vast te stellen dat de chemiebedrijven onrechtmatig handelden bij de uitstoot van PFOA en GenX. Wij stellen hen aansprakelijk voor de schade van... Lees verder »

Eerste stappen 28 april naar openingsplan corona
21 april 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving... Lees verder »

Gemeenteraad start onderzoek naar openstellingstijden winkels in Sliedrecht
14 april 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Vanaf de week van 19 april gaat onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels uitvoeren. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Sliedrecht en wordt uitgevoerd op verzoek van... Lees verder »

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Vanaf 1 april 2021 kunnen aanvragen voor Tozo-4... Lees verder »

Economische Visie 2021-2030 gepresenteerd
31 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Maandagavond 29 maart heeft het college en de VSO de nieuwe Economische Visie aan de gemeenteraad gepresenteerd. De raad zal op 12 april over de visie debatteren en de visie naar verwachting op 20 april vaststellen.  Startpunt voor uitvoering De... Lees verder »

Ondernemers in lockdown
30 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De lockdown in Nederland duurt voort. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook onze lokale ondernemers worden zwaar getroffen door de maatregelen. Wethouder Piet Vat vond dat onze lokale ondernemers uit de winkelgebieden wel... Lees verder »

Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
26 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q1 2021 kan van 15 februari tot 18 mei 2021, 17.00 uur bij RVO.   Meer info: ... Lees verder »

Uitnodiging aan lokale bouw- en installatiebedrijven
24 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Bouwt u mee aan een duurzaam Sliedrecht?  De komende jaren start gemeente Sliedrecht nieuwe collectieve inkoopacties op. Daarmee stimuleren we woningeigenaren energiebesparende maatregelen te treffen in en om de woning. We willen zo veel mogelijk... Lees verder »

Drechtsteden werkt door met een kickstart!
2 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Vandaag is Kickstart Drechtsteden (regionaal mobiliteitsteam) live gegaan. Op de website www.kickstartdrechtsteden.nl is de lancering te zien. Met Kickstart kunnen wij de arbeidsmarkt veerkrachtig maken en investeren in mensen!Initiatief van... Lees verder »

TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten
23 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om een terugval in je inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De uitkering geldt voor ondernemers waarvoor andere regelingen, zoals Tozo, onvoldoende uitkomst bieden.... Lees verder »

Scholen zoeken stage- en werkervaringsplekken
4 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Het Griendencollege, de Sprong en het Da Vinci College zijn harder dan ooit op zoek naar geschikte stage- en werkervaringsplekken. Daarnaast zoekt het Da Vinci College nog ondernemers voor het buddyproject. Wilt u de jongeren een kans geven? Neem dan... Lees verder »

Digitale bijeenkomst Economische Visie voor ondernemers
1 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Samen met ondernemers werkt de gemeente Sliedrecht aan een Economische Visie voor 2021 tot 2030. De conceptvisie is inmiddels gereed. Op maandag 8 februari sluiten we het proces rondom de Economische Visie af met een digitale bijeenkomst.... Lees verder »

Coronamaatregelen verder aangescherpt, extra steun voor ondernemers
29 januari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Veel ondernemers en werkenden worden hard getroffen door de economische gevolgen van de coronamaatregelen. Het kabinet breidt daarom het steun- en herstelpakket fors uit. Lees hier meer over... Lees verder »

Verlenging Corona-OverbruggingsLening
18 januari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve MKBers is verlengd. Innovatieve ondernemers die in zwaar weer zitten vanwege Covid19 kunnen sinds 4 januari 2021 een aanvraag indienen via de portal. Bedrijven die eerder dit... Lees verder »

Meewerken aan groene daken?
29 december 2020 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

In januari start de gemeente Sliedrecht een 'groendakactie'. Met een aantrekkelijk aanbod stimuleren we inwoners om hun platte dak te laten bedekken met sedumplantjes. Mooi én goed voor het milieu. We werken voor deze actie samen met Groendakcoach.... Lees verder »

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: