Gemeente Sliedrecht
Gemeente Sliedrecht
Nieuws van Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraad start onderzoek naar openstellingstijden winkels in Sliedrecht
14 april 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Vanaf de week van 19 april gaat onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels uitvoeren. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Sliedrecht en wordt uitgevoerd op verzoek van... Lees verder »

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Vanaf 1 april 2021 kunnen aanvragen voor Tozo-4... Lees verder »

Economische Visie 2021-2030 gepresenteerd
31 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Maandagavond 29 maart heeft het college en de VSO de nieuwe Economische Visie aan de gemeenteraad gepresenteerd. De raad zal op 12 april over de visie debatteren en de visie naar verwachting op 20 april vaststellen.  Startpunt voor uitvoering De... Lees verder »

Ondernemers in lockdown
30 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De lockdown in Nederland duurt voort. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook onze lokale ondernemers worden zwaar getroffen door de maatregelen. Wethouder Piet Vat vond dat onze lokale ondernemers uit de winkelgebieden wel... Lees verder »

Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
26 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q1 2021 kan van 15 februari tot 18 mei 2021, 17.00 uur bij RVO.   Meer info: ... Lees verder »

Uitnodiging aan lokale bouw- en installatiebedrijven
24 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Bouwt u mee aan een duurzaam Sliedrecht?  De komende jaren start gemeente Sliedrecht nieuwe collectieve inkoopacties op. Daarmee stimuleren we woningeigenaren energiebesparende maatregelen te treffen in en om de woning. We willen zo veel mogelijk... Lees verder »

Drechtsteden werkt door met een kickstart!
2 maart 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Vandaag is Kickstart Drechtsteden (regionaal mobiliteitsteam) live gegaan. Op de website www.kickstartdrechtsteden.nl is de lancering te zien. Met Kickstart kunnen wij de arbeidsmarkt veerkrachtig maken en investeren in mensen!Initiatief van... Lees verder »

TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten
23 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om een terugval in je inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De uitkering geldt voor ondernemers waarvoor andere regelingen, zoals Tozo, onvoldoende uitkomst bieden.... Lees verder »

Scholen zoeken stage- en werkervaringsplekken
4 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Het Griendencollege, de Sprong en het Da Vinci College zijn harder dan ooit op zoek naar geschikte stage- en werkervaringsplekken. Daarnaast zoekt het Da Vinci College nog ondernemers voor het buddyproject. Wilt u de jongeren een kans geven? Neem dan... Lees verder »

Digitale bijeenkomst Economische Visie voor ondernemers
1 februari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Samen met ondernemers werkt de gemeente Sliedrecht aan een Economische Visie voor 2021 tot 2030. De conceptvisie is inmiddels gereed. Op maandag 8 februari sluiten we het proces rondom de Economische Visie af met een digitale bijeenkomst.... Lees verder »

Coronamaatregelen verder aangescherpt, extra steun voor ondernemers
29 januari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Veel ondernemers en werkenden worden hard getroffen door de economische gevolgen van de coronamaatregelen. Het kabinet breidt daarom het steun- en herstelpakket fors uit. Lees hier meer over... Lees verder »

Verlenging Corona-OverbruggingsLening
18 januari 2021 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve MKBers is verlengd. Innovatieve ondernemers die in zwaar weer zitten vanwege Covid19 kunnen sinds 4 januari 2021 een aanvraag indienen via de portal. Bedrijven die eerder dit... Lees verder »

Meewerken aan groene daken?
29 december 2020 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

In januari start de gemeente Sliedrecht een 'groendakactie'. Met een aantrekkelijk aanbod stimuleren we inwoners om hun platte dak te laten bedekken met sedumplantjes. Mooi én goed voor het milieu. We werken voor deze actie samen met Groendakcoach.... Lees verder »

Overzicht steun- en herstelpakket
15 december 2020 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Hiermee helpt... Lees verder »

Nederland in Lockdown
15 december 2020 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Het coronavirus grijpt nog sneller om zich heen: Lockdown om contacten tot een minimum te beperken Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Dat heeft zijn... Lees verder »

Samen keuzes maken en koers bepalen
6 oktober 2020 Gemeente Sliedrecht Afd. Communicatie

Welke koers moet Sliedrecht varen voor een economisch gezonde toekomst? Welke ruimtelijke keuzes voor wonen, werken en recreëren zijn daarbij belangrijk? De gemeente en de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) willen hierover graag met in... Lees verder »

Bekendmakingen 24 september
24 september 2020 Gemeente Sliedrecht E. Smit

De gemeentepagina Sliedrecht met bekendmakingen van donderdag 24 september : https://www.sliedrecht.nl/Nieuws_bekendmakingen/Bekendmakingen/2020/Het_Kompas_week_39.pdf Lees verder »

Start werkzaamheden
23 september 2020 Gemeente Sliedrecht E. Smit

Maandag 28 september: Start rioleringswerkzaamheden Thorbeckelaan in Sliedrecht.  Vragen over de werkzaamheden? Neem contact op met KUIPERS Infra via 078-674 21 87 via info@kuipersinfra-strijen.nl. Meer informatie: sliedrecht.nl Lees verder »

Updates
20 september 2020 Gemeente Sliedrecht E. Smit

Op zondagavond 20 september om 18.00 uur gingen de nieuwe regionale maatregelen in om het virus in te dammen ( om verwarring te voorkomen : niet voor Sliedrecht) op maandag 21 september stonden alle activiteiten in net kader van Wereld Alzheimer Dag... Lees verder »

Wereld Alzheimer Dag
14 september 2020 Gemeente Sliedrecht E. Smit

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het Mantelzorgpunt, het Alzheimer Café, Bibliotheek Aanzet, het Seniorenhuys de Schalm, Waardeburg, Rivas en de Gemeente Sliedrecht roepen jong en oud op om aandacht te hebben voor mensen met... Lees verder »

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: