Zzp nieuws (van Var naar DBA)

5 april 2016
Beste,

De VAR, zoals ongetwijfeld bij u bekend, vervalt per 1 mei 2016. Daarvoor in plaats komt de Wet DBA (Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Deze wijziging raakt alle opdrachtgevers die met zzp’ers werken. Maar wat betekent dit precies voor u? En welke oplossing, waarbij zowel opdrachtgever als zzp’er op flexibele basis met elkaar kunnen blijven samenwerken, is er?
Pellicaan legt dat graag aan u uit en geeft daarom 18 april, in samenwerking met Accent en Covebo, een ontbijtsessie over de invoering DBA. Dit zal van 8.30 tot 11.00 uur plaatsvinden op het kantoor van Covebo en Accent Sliedrecht op de kubus 170.

Wet DBA
Het doel van de Wet DBA is om schijnzelfstandigheid terug te dringen, op basis waarvan de VAR zal worden afgeschaft. Deze ingrijpende wetswijziging raakt veel opdrachtgevers en zzp’ers en zorgt voor de nodige onduidelijkheid. Dit is de belangrijkste reden dat wij u via deze weg van nadere informatie willen voorzien en u enigszins gerust willen stellen.

Moeten opdrachtgevers en zzp’ers alles voor 1 mei 2016 geregeld hebben?
Nee, vanaf 1 mei 2016 tot 1 mei 2017 geldt er een transitieperiode. In deze periode houdt de Belastingdienst wel toezicht, maar vooral in de vorm van voorlichting over de nieuwe werkwijze en het bieden van een helpende hand bij de implementatie. Wel wordt er van opdrachtgevers en zzp’ers verwacht dat zij zich inspannen om aan de Wet DBA te kunnen gaan voldoen.

Oplossing Covebo
Via deze weg willen wij u informeren dat wij druk doende zijn om voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers een goede oplossing te realiseren. Een oplossing waarbij alles “Gewoon Goed Geregeld" is en waarbij zowel de opdrachtgever als zzp’er op flexibele basis met elkaar kunnen blijven samenwerking.

Ik nodig u van harte uit om gratis deel te nemen aan de ontbijtsessie waar we dieper op bovenstaande onderwerpen ingaan. En omdat Covebo graag alles tot in de puntjes regelt, is ook het ontbijt inbegrepen.

Pak deze unieke kans! Graag hoor ik vóór 7 april per mail of u aanwezig bent bij deze sessie. adel@covebo.nl

Kunt u niet aanwezig zijn bij bovenstaande sessie dan kunt u bij onze collega’s in het land terecht.

Donderdag 21 april op de Accent Covebo vestiging Tilburg 8.30 – 11.00 uur
Vrijdag 15 april Van der Valk Venlo 8.30 – 11.00 uur
Vrijdag 22 april Mercure Hotel Strand Nulde Putten 8.30 – 11.00 uur

Tot 18 april.

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: