Last van torenhoge energietarieven? Zo kunt u de pijn verzachten.

22 november 2021 Tienmorgen Advies Edwin Boerman

De energietarieven zijn op dit moment extreem hoog. Organisaties die de tarieven niet hebben vastgezet of waarvan het contract dit jaar afloopt en nog niet hebben ingekocht, zien de energiekosten explosief stijgen. Hoe kunt u hiermee omgaan?

We krabbelen langzaam uit de coronacrisis. Hierdoor is de wereldwijde vraag naar gas sterk gestegen. Gelijktijdig is in Nederland besloten om de gaskraan grotendeels dicht te draaien. Onder andere door deze ontwikkelingen is de stijging van de energiefacturen momenteel hoger dan ooit tevoren, vaak wel verdriedubbeld.

Had ik mijn torenhoge energietarieven kunnen voorkomen?

Dit is een vraag die ons op dit moment vaak gesteld wordt. Als u uw tarieven op het juiste (lage) moment had vastgezet, was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Maar zonder kennis van de energiemarkt kunt u als eindgebruiker bijna niet bepalen wanneer u uw tarieven moet vastzetten. Dit is echt specialistenwerk.

Tienmorgen Advies B.V. heeft alle tarieven al voor de prijsverhogingen vastgezet zodat onze klanten geen nadeel hebben van de torenhoge tarieven.

Wat kan ik nu doen?

U heeft nu te maken met een sterke kostenstijging ten gevolge van de tarieven. Dan vraagt u zich nu misschien af, wat zijn nu nog mijn mogelijkheden? Een vast of variabel contract kiezen? En welke risico’s en gevolgen brengt dit met zich mee?

Mocht uw energiecontract dit jaar aflopen en twijfelt u bij het afsluiten van het nieuwe contract? Onze adviseurs kunnen u hierover het beste adviseren en begeleiden, want iedere organisatie is uniek. Een contract op maat, bij de leverancier die bij uw situatie past, is de beste keuze.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Tienmorgen Advies B.V.
Telefoonnummer: 0184-633875
info@tienmorgenadvies.nl

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: