Hoek en Blok - Ondernemerscollege Aan de slag met Duurzaamheid

11 april 2024 Hoek en Blok B.V. acc/bel/juristen A. Riebergen

Praktische tips van onze duurzaamheidsadviseurs en gastspreker Lisanne Addink van Cofffee Based

Over boekjaar 2025 moeten grote bedrijven verplicht een duurzaamheidsrapportage uitbrengen. De mkb-bedrijven krijgen in de nabije toekomst ook steeds meer met verplichtingen of vragen op dit gebied te maken. Hierbij moet je denken aan milieu en CO2, maar ook aan het sociale en het governance aspect binnen de organisatie. Dit betekent dat jij als ondernemer nú al moet starten met het opzetten van het proces om je duurzaamheidsstrategie te bepalen, de juiste informatie te verzamelen en dit te communiceren of rapporteren. Maar hoe pak je dat aan?

Onze duurzaamheidsadviseurs bieden hulp
Tijdens dit ondernemerscollege nemen duurzaamheidsadviseurs Malou Bouman, Michael Windmeijer, Rachelle Weeda, Lenny van Oeveren en Rens Gamers je mee in de fascinerende wereld van duurzaamheid. In een notendop praten ze je bij over de wijzigingen in de wet- en regelgeving, de gevolgen hiervan voor jouw onderneming en krijg je concrete tips en handvaten om de duurzame transformatie te starten van jouw bedrijf.

Als gastspreker vertelt Lisanne Addink van Coffee Based over hun ervaring en aanpak. Coffee Based uit Gorinchem biedt sinds 2017 een unieke Koffie Recycle Service, waarbij van een voormalig restproduct een hele reeks leuke en nuttige producten wordt vervaardigd. “Er worden 12 miljard kopjes koffie per jaar gedronken in Nederland. Hoog tijd om iets nuttigs te doen met die bergen drab.” (lees ook het interview in ons Hoek en Blok Schrift).

De locatie ‘In de Houtzagerij’ is gekozen als inspirerende locatie bij dit onderwerp. Het ondernemerscollege wordt afgesloten met een borrel en eenvoudige maaltijd, waarbij nog voldoende ruimte zal zijn om vragen te stellen en te netwerken.

Interesse? Laat je gegevens achter en meld je direct aan via: https://www.hoekenblok.nl/kennis-en-actualiteiten/ondernemerscollege-aan-de-slag-met-duurzaamheid-11-april-2024/!

Over VSO

Wij willen win-win situaties creëren voor ondernemers in Sliedrecht.
Dit doen we door het stellen van gezamenlijke doelen, krachten te bundelen en kennis te delen.
De VSO is aangesloten bij: